Algemene leveringsvoorwaarden Pimpyourpicnic:

1) Bij bestellingen die bezorgd moeten worden met een orderwaarde minder dan € 50,00 brengen wij minimaal € 10,00 administratie- porto- en handelingskosten in rekening.

2) Alle transporttarieven voor Nederland zijn geldig m.u.v. de Waddeneilanden. Pimpyourpicnic behoudt zich het recht voor bezorging te weigeren op basis van ordergrootte en/of geografische ligging.

3) Al onze prijzen zijn netto incl. BTW, excl. bezorgen en montage (al onze houtartikelen zijn bouwpakketten tenzij anders vermeld)

4 ) De betaling bij bezorgen geschiedt altijd vooraf per bank.

5) Het lossen van de goederen geschiedt enkel op de begane grond/naast de auto tenzij anders afgesproken.

6) Pimpyourpicnic is alleen aansprakelijk voor schade aan de artikelen tijdens transport wanneer zij deze in eigen beheer levert bij de klant. Transport door de klant zelf of in opdracht van de klant door derden, is voor eigen risico. Alle goederen worden dan ook vóór ieder transport door Picknicktafeldiscount grondig geïnspecteerd.

7) De klant word altijd schriftelijk, telefonisch en/of per e-mail geïnformeerd omtrent de stand van zaken van bestelde of af te leveren goederen.

8) Geleverde goederen blijven te allen tijde eigendom van Pimpyourpicnic zolang deze niet zijn betaald.

9) Alle genoemde levertijden zijn circa levertijden. In overeenstemming met de Wet kopen op afstand heeft de klant het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer de levertijd de 30 dagen overschrijdt.

10) In het kader van de Wet kopen op afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 14 werkdagen na aflevering van het product. Na het verstrijken van de afkoelingsperiode van 14 dagen wordt de koopovereenkomst een feit. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen.

NB. Op maat gemaakte - en/of op bestelling gespoten artikelen kunnen niet geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van de mogelijkheid tot retourneren van aangekochte producten dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • U dient het product goed en degelijk verpakt inclusief de aankoopfactuur terug te sturen.
  • U dient het product terug sturen in de staat waarin u het ontvangen heeft. Is het product gebruikt of beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 % van het aankoopbedrag.
  • Wanneer de originele productverpakking bij ontvangst onnodig is beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 %. Let op: Stuur het product met het originele verpakkingsmateriaal terug (zoals ontvangen) om schade aan de productverpakking te voorkomen.
  • In de afkoelingsperiode van 14 dagen kunt u alleen het artikel op ‘zicht’ controleren. Dit wil zeggen dat u het kunt controleren met hetgeen wat u op de site hebt gezien. U kunt het product dus niet plaatsen of gebruiken!
  • Op artikelen die speciaal voor u gemaakt of geassembleerd zijn, zijn deze voorwaarden niet van toepassing. Deze producten kunt u niet retourneren en vallen niet onder de afkoelingsperiode.
  • Verzendkosten verbonden aan het retourneren van een product komen voor rekening van de klant.


11) Op al onze meubelen geldt een garantietermijn op constructiefouten van 1 (één) jaar. Bij aanspraak op garantie dient te allen tijde de factuur te worden overlegd.

12) Pimpyourpicnic kan niet aansprakelijk worden gesteld indien er letsel ontstaat door onjuist gebruik van de gekochte goederen

13) Eventuele klachten na bezorging dienen binnen 48 uur hetzij schriftelijk, hetzij via e-mail aan ons gemeld te worden. Bij het aftekenen van de pakbon tekent u voor akkoord voor de kwaliteit van de geleverde goederen. Na het aftekenen van de pakbon kunnen wij helaas niet meer ingaan op reclamaties. Bij geen akkoord kunt u eventuele reclamaties aantekenen op de pakbon wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk oplossen.

14) Voor kleur- nerf- en/of structuurverschillen kan Pimpyourpicnic niet aansprakelijk worden gesteld.

15) Voor geschilderde en op kleur gespoten producten kunnen wij door de natuurlijke werking van hout geen enkele garantie geven op de verflaag onder welke omstandigheden dan ook.

16)Bij gecoate producten kan sporadisch roestvorming ontstaan (om welke reden dan ook) Dit is eenvoudig op te lossen door de aangetaste oppervlakte te behandelen met hammerite in dezelfde RAL kleur. Indien producten binnen 1 jaar roestvorming vertonen zonder dat u daar aantoonbaar schuldig aan bent dan zullen wij kosteloos hammerite in de juiste RAL kleur en hoeveelheid ter beschikking stellen. Pimpyourpicnic kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele verdere financiële gevolgschade op basis van roestvorming.

17) Een eventuele reparatie zal in veel gevallen ter plaatse bij u thuis kunnen worden opgelost. Het kan echter voorkomen dat in sommige complexere situaties u het meubel zult moeten terugbrengen of dat wij dit bij u op moeten komen halen teneinde de reparatie in onze eigen werkplaats uit te kunnen voeren. Vanaf het moment dat uw meubel in ons bezit is hanteren wij een reparatie periode inclusief retourgave van maximaal 2 à 3 weken.

18) De klant erkent bij het plaatsen van de bestelling de algemene voorwaarden te hebben ingezien.