Tips voor u koopt

Er zit een barst in mijn tuinbank of picknicktafel, de verflaag begint te werken, er zit kleurverschil in mijn nieuwe houtproducten. Waar moet ik rekening mee houden als ik de keuze maak voor het natuurproduct hout?

Met name in perioden waarin de temperaturen sterk schommelen krijgen we weleens opmerkingen van klanten omtrent scheurvorming van hout en onregelmatigheden in de verflaag. Hout is een hygroscopisch materiaal dat zich aanpast aan het klimaat van de omgeving.  Hierdoor zullen de vochtigheidsgraad en het volume van het hout continu veranderen. Dit kan gepaard gaan met scheurvorming in het hout en onregelmatigheden in de bovenliggende verflaag.

Hou bij aankoop van je picknicktafel dus altijd rekening met bovenstaande typerende kenmerken van het prachtige natuurproduct hout. Als je bang bent voor kleurverschil, een scheur in je houten picknicktafel, of een onregelmatigheid in je verflaag dan moet je zeker niet voor het natuurproduct hout kiezen!

De meest voorkomende opmerkingen :

  • “Mijn tafel is net binnen en er zit nu al een barst in”.
  • “Kunt u voor mij een picknicktafel uitzoeken zonder noesten?”.
  • “Mijn man is timmerman en hij vindt dit ook niet normaal”
  • “De kozijnen van mijn huis barsten toch ook niet?”

Met 15 jaar ervaring in verkoop en productie weten we inmiddels prima wat er kan gebeuren met houtproducten die continu buiten staan. Om je een idee te geven welke “werkingen” van hout volledig normaal zijn ( en geen reden voor omruilen) hebben we hieronder een aantal foto’s van praktijkvoorbeelden.

Noest geverfde picknicktafel Werking geverfde picknicktafel Noest in wit gekleurde picknicktafel

 Droogte scheur in houten picknicktafel    Scheur in picknicktafel

Vocht in houten picknicktafel